Ćorić: Dogovorene trase auto-puta i gasovoda kroz Brčko distrikt

76
Foto: Klix.ba

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je da je danas dogovorena i trasa za gasovod koji će prolaziti kroz Brčko distrikt.

Ćorić je istakao da se do kompromisnog rješenja došlo pravilima struke, te da će zadovoljiti sve strane zainteresovane za izgradnju auto-puta i gasovoda.

Nakon što su danas u Brčkom usvojene trase koridora za izgradnju auto-puteva Beograd-Sarajevo-Beograd i Beograd-Banjaluka koji prolaze kroz distrikt, Ćorić je rekao da je dobro da se ovo dešava da Brčko ne bi ostalo neka crna tačka, već ide u korak sa Republikom Srpskom i Federacijom BiH.

On je siguran da će kasnije dobiti saglasnost onih koji će odlučivati o usvajanju trase na organima distrikta.

Ćorić je podsjetio da Republika Srpska uveliko gradi auto-put od Banjaluke prema Beogradu koji je dio trase auto-puta Sarajevo-Beograd.

– Počeli smo radove od Vukosavlja do Brčkog. Imamo usaglašenu priču oko izgradnje koridora „Pet ce“. Ovo nije lokalni projekt, ovo je projekat šireg regionalnog značaja i biće na dobrobit svima onima koji će dolaziti na ove prostore – rekao je Ćorić.

Foto: Klix.ba

Na današnjem sastanku ministra komunikacija i saobraćaja u Savjetu ministara Vojina Mitrovića sa zvaničnicima Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) u Brčkom usvojene su trase koridora za izgradnju auto-puteva Beograd-Sarajevo-Beograd i Beograd-Banjaluka koji prolaze kroz distrikt.

Sastanku su, osim Mitrovića, prisustvovali ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, gradonačelnik distrikta i njegov zamjenik Esad Kadrić, te supervizor Džonatan Menuti.