Ćorić: Izgradnja auto-puta Vukosavlje-Brčko izazovan projekat

48
Foto: SRNA

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas da je početak izgradnje auto-puta Vukosavlje-Brčko važan dan za Republiku Srpsku, jer je u pitanju izazovan projekat.

– Ovo je zaista bio težak i izazovan projekat za sve nas koji smo radili, a danas smo tu da obilježimo početak radova – rekao je Ćorić novinarima u Garevcu kod Modriče, gdje je ozvaničen početak radova.

On je istakao da je ugovorena izgradnja 31 kilometra auto-puta, kao i dio koji se odnosi na petlju, a vrijednost 654 miliona KM.

Ćorić je siguran da će u ugovorenim rokovima uspjeti završiti radove s obzirom na to da je Kineska državna korporacija za građevinsko inženjerstvo, koja izvodi radove veoma ozbiljna kompanija koja ispunjava svoj zadatak, obaveze i poštuje zadate rokove.

On je, kaže, posebno radostan jer su uspjeli da završe težak zadatak koji je bio stavljen pred njih.

Zvaničnici Republike Srpske i kineski partneri danas su svečano položili kamen temeljac na izgradnji auto-puta Vukosavlje-Brčko, koji će ukupno biti dug 33 kilometra.

Ova dionica dio je budućeg auto-puta Banjaluka-Bijeljina-granica sa Srbijom, koji je kao prioritetni pravac definisan Prostornim planom Republike Srpske i strateškim planovima preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“.

Ugovor o projektovanju, izgradnji i finansiranju potpisan je 24. avgusta sa Kineskom državnom korporacijom za građevinsko inženjerstvo, kao najpovoljnijim ponuđačem u postupku javne nabavke koju je sprovelo preduzeće „Autoputevi Republike Srpske“.