Ćorić: Most na Savi doprinijeće razvoju Srpske

80
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je za RTRS da će most preko rijeke Save kod Gradiške dati puni doprinos bržem, sigurnijem i lakšem transportu robe i ljudi, a samim tim i privrednom razvoju Republike Srpske i lokalnih zajednica.

Ćorić je istakao da je most na Savi nastavak gradnje mreže auto-puteva u Republici Srpskoj i predstavlja jednu od najvažnijih komunikacija u Srpskoj, a to je povezivanje sa Koridorom 10 Beograd-Zagreb, otvaranje putnih komunikacija i izlazak u Evropu.

On je naglasio da je most jedan od projekata kojim se Srpska može ponositi, te da ima ogroman ekonomski značaj s obzirom da u Gradišci već ima nekoliko izgrađenih fabrika i veliko interesovanje stranih investitora u industrijskim zonama.

– Otvaranjem mosta stvorićemo neke preduslove koje danas nemamo, bolju i bržu komunikaciju, bolji protok roba i usluga i povećaće našu konkurentnost – istakao je Ćorić.

Ćorić je rekao da će most biti u funkciji čim Hrvatska završi pristupne saobraćajnice, dodajući da je Republika Srpska završila sve što je bilo na njenoj strani – izgrađen je granični prelaz, a na Savjetu ministara je da riješi pitanje integrisanog prelaza.

– Firma iz Republike Srpske radi dionicu kroz Hrvatsku i imam informaciju da će biti završena prije roka, a rok je kraj 2023. godine – naveo je on.