Čubrilović: Dobri odnosi sa Sankt Peterburgom rezultirali obimnom saradnjom

19
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da su dobri odnosi Srpske i Banjaluke sa Sankt Peterburgom rezultirali uspješnom saradnjom u medicini, kulturi i drugim oblastima od koje korist imaju građani.

Čubrilović je istakao da je tokom posjete Sankt Peterburgu razgovarao sa predsjednikom ruskog Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko, predsjednikom Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vjačeslavom Makarovom i delegatima koji se bave međuparlamentarnom saradnjom kako bi vidjeli efekte dosadašnjih sastanaka.

– Nije dovoljno samo da se sastaju dva predsjednika parlamenta. Mnogo je važnije da su ljekari iz Sankt Peterburga sa banjalučkim ljekarima ovdje obavili nekoliko složenih operacija ili što u oblasti kulture postoji direktna saradnja ustanova. Država stvara okvir za saradnju čiji efekti treba da budu korisni za građane – rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, na obilježavanju 25 godina rada Parlamenta Sankt Peterburga ukazana mu je velika čast jer se obratio u ime petnaestak inostranih delegacija.

– Domaćin je tražio da se obratim u ime svih inostranih delegacija. Poštujući dosadašnje odnose Sankt Peterburga sa Republikom Srpskom i Banjalukom, oni su nam ukazali tu čast – naglasio je Čubrilović.