Čubrilović: Izmjenama Poslovnika do efikasnijeg rada Narodne skupštine

13
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je cilj izmjena skupštinskog Poslovnika postizanje efikasnijeg rada Narodne skupštine sa manje izgubljenog vremena i više konkretnih stvari.

– Prema ugledu na druge parlamente, gdje je veoma restriktivno korištenje vremena narodnog poslanika u samom plenumu, i naši poslanici imaju mogućnost da rade i više doprinose kroz određene odbore Narodne skupštine i na drugi način, kroz stručna tijela, nego u samom plenumu – rekao je Čubrilović novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je naveo da je u septembru prošle godine pokrenut proces izmjene Poslovnika Narodne skupštine na način da su pozvani svi klubovi poslanika da daju svoje prijedloge i dodao da je taj proces u toku.

– Mi smo prošle godine imali oko 65 radnih dana u Narodnoj skupštini, što je daleko najviše u našem regionu – rekao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, svaki dan skupštinskog zasjedanja košta od 23.000 do 25.000 maraka.

– Treba da vodimo računa o efikasnosti rada, što manje koštanja i što više dobrog rada i kvaliteta – ocijenio je Čubrilović.