Čubrilović: Žao mi je što Poslovnik nije dobio veću podršku i konsenzus

12
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Na 10. redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske posebnu pažnju izazvalo je donošenje novog Poslovnika o radu.

Mnogo toga što je o Poslovniku rečeno nije tačno, smatra predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

– Prošle godine početkom oktobra donesena je odluka o izradi novog Poslovnika. Svi klubovi i poslanici pojedinačno imali su priliku da učestvuju u radu i prijedloge pošalju Zakonodavnom odboru – rekao je Čubrilović.

On je dodao da žali što Poslovnik nije dobio veću podršku i konsenzus, ali na Zakonodavnom odboru je dobio značajan konsenzus.

– Samo jednom je Poslovnik imao konsenzus tokom donošenja, a to je ovaj prethodni, pa se i tokom rada po tom Poslovniku moglo vidjeti nepotrebnih scena iz plenarne sale. Jadan je parlament u kojem odnose regulišu samo paragrafi. Važan je odnos u kojem postoji saradnja između onih koji vode skupštinu, onih koji u njoj rade i onih koji u nju dolaze kao gosti – istakao je Čubrilović.

On je rekao da će sljedeće sjednice biti održan Kolegijum na kojem će biti donesena odluka o datumu održavanja naredne sjednice parlamenta. Kako je naveo, ne vjeruje da će sjednica biti onlajn, ali će svakako sagledati epidemiološku situaciju.