Ćurić: Ponosni na ostvarene projekte u Trebinju

6
Foto: Duje Klarić/CROPIX

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a sumirao je rezultate ove lokalne zajednice u 2022. godini.

Ćurić je istakao da je ponosan na sve ono što je, zajedno sa cjelokupnim timom Grada urađeno u protekloj godini.

– Vrlo dobro znate da jedan čovjek ne može ništa ostvariti saam, zato je važan timski angažman. Svjesni smo vremena u kome živimo, zato je od ogromnog značaja da imate tim koji će zacrtane projekte sprovesti od početka do kraja. Turistički gledano, ova godina počela je zanimljivo jer je veliki broj domaćih i stranih turista odlučio da vrijeme provede upravo u Trebinju. Pored navedenog, ponosni smo na sjajan uspjeh Hercegovačke kuće na sajmu u Berlinu, koja je osvojila prvu nagradu, i to je nešto što nas posebno raduje – istakao je Ćurić.

Kada su u pitanju infrastrukturni projekti, gradonačelnik Trebinja je istakao značaj popločavanja Starog grada, završetak Gradskog olimpijskog bazena te Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.

– Pored infrastrukturnih, ponosni smo na projekte podrške porodici, od takvih stvari se neće odustati, radićemo u ovoj godin i i jačom dinamikom po tom pitanju. Jačamo podršku djeci sa sela, izdvajamo značajna sredstva za stipendije, a od ove godine posebno ističem podršku za deset najboljih studenata. Kada su u pitanju kriteriji za odobravanje sredstava za najuspješnije studente, najvažnije je da su redovni na javnim fakultetima, te da ostvaruju visok prosjek ocjena, a ograničenja po pitanju broja zaposlenih članova u porodici studenta smo ukinuli – naglasio je Ćurić.

Opširnije u videu: