Cvijanović: Bitno da ostanemo nacionalno budni

10
Foto: SRNA

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas tokom božićnog prijema u kasarni „Kozara“ u Banjaluci da je važno da svi u Republici Srpskoj ostanu nacionalno budni i da zajedno rade na očuvanju snage institucija.

Cvijanovićeva je u obraćanju istakla da je važno da predstavnici institucija čuvaju tradiciju Božića, kao i drugih datuma značajnih za Republiku Srpsku.

– Da ostanemo nacionalno budni, svjesni svega onog što su potencijalni izazovi i problem, i važnosti da zajedno radimo da očuvamo snagu naših institucija kako bi one mogle da izvršavaju obaveze prema našim građanima – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da Republika Srpska duguje neizmjernu zahvalnost borcima Vojske Republike Srpske.

Cvijanovićeva u obraćanju novinarima u kasarni „Kozara“, prije božićnog prijema, navela da su poruke ljubavi i mira prenesene u institucije.

– Da pokažemo da su to glavna opredjeljenja i sve onoga što radimo uz jačanje naših institucija da bi izašli u susret potrebema građana i da bi izašli u susret svim novim izazovima – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je veoma bitno da se njeguje tradicija, te se zahvalila Trećem pješadijskom Republika Srpska puku jer baštine vrijednost i tradiciju Vojske Republike Srpske na koju su svi ponosni jer su odbranili život i slobodu u Republici Srpskoj.

– Želim da ova godina bude sa što manje izazova, ali, ukoliko ih bude, moramo biti sposobni kao pojedinci i institucije da na njih odgovorimo – kaže Cvijanovićeva.