Cvijanović i Dodik: Saradnjom lokalne i republičke vlasti realizovano mnoštvo projekata u Čelincu

19
Foto: SRNA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Čelincu da vlasti u ovoj lokalnoj zajednici u saradnji sa Vladom i republičkim institucijama niz godina realizuju brojne važne projekte za građane ove opštine.

Foto: SRNA

Čestitajući rukovodstvu Čelinca i građanima Dan opštine, Cvijanović je istakla da je ova lokalna zajednica imala brojne izazove u prethodnom periodu, od kojih je posebno pomenula velike poplave, ali da su svi problemi rješevani zajedničkim snagama.

– Čitav niz velikih projekata je realizovano ovdje, počev od gradnje i obnova škola, preko unapređenja lokalne putne infrastrukture. U narednom periodu nastavljamo dalje. Imamo stabilnu opštinsku vlast i stabilne prilike u opštini Čelinac – rekla je Cvijanović novinarima prije početka svečane sjednice Skupštine opštine Čelinac.

Foto: SRNA

Cvijanović je naglasila da će Vlada Republike Srpske, ali i svi nosioci različitih funkcija na različitim nivoima, dati sve od sebe da realizuju ono što je u interesu građana.

– Želim da zajedno koračamo u budućnost. Republika Srpska sigurno ima dobru budućnost, zajedno sa svim našim lokalnim zajednicama. Ali, da bi ta budućnost bila sigurna i bezbjedna treba nam ono što se zove jaka veza između republičke i lokalne vlasti. Zbog toga sam zahvalna što smo čitav niz godina imali upravo takvu konekciju ovdje – poručila je Cvijanović.

Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik čestitao je večeras u Čelincu načelniku i svim građanima Dan opštine.

– Važno je reći da je Čelinac stabilna opština, da ima stabilnu političku, institucionalnu situaciju, da ima dobru saradnju sa republičkim nivoom vlasti i da je u prethodnim godinama riješila gotovo sve otvorene i teške infrastrukturne probleme – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

Dodik je podsjetio na nezapamćene poplave koje su Čelinac zadesile 2014. godine.

– Danas imamo uređeno korito rijeke Vrbanje, imamo novi most čiju gradnju je pomogla i Vlada Srbije. Ovo je najbolji mogući put kojim se kreće opština Čelinac i ja im želim uspjeh na tom putu – naglasio je Dodik.

Foto: SRNA

Načelnik čelinca Vlado Gligorić rekao je da je obilježavanje Dana i slave opštine počelo jutros liturgijom u hramu Svetog Arehangela Gavrila, nakon čega su položeni vijenci u spomen-kapeli palim borcima.

– Program nastavljamo svečanom sjedncom Skupštine opštine na kojoj ćemo nagraditi najzaslužnije pojedince i kolektive za doprinos razvoju opštine, nakon čega će biti održan koncert muzičkih zvijezda, kao poklon našim građanima -naveo je Gligorić.

On je izrazio zadovoljstvo što su obilježavanje Dana opštine svojim prisustvom uveličali najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Republike, srpski član Predsejdništva BiH, ministri, narodni poslanici i drugi.