Cvijanović i Tegeltija na obilježavanju krsne slave Kostajnice

27
Foto: SRNA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je obilježavanju krsne slave opštine Kostajnica i Hrama Svete Trojice – Silazak Svetog duha na apostole – Duhovi.

Svečanosti je prisustvovao i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović uručo Cvijanović i Tegeltiji plakete povodom proslave krsne slave opštine, u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

Plakete su uručene i ambasadoru BiH u Sjevernoj Makedoniji Draganu Jaćimoviću, direktoru Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Draženu Vrhovcu, gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću i gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću.

Ova plaketa je dodijeljena i ranije uručena premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću, a naknadno će biti uručena i srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Odlukom Skupštine opštine plakete su dodijeljene i predsjedniku Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiši Ćosiću, Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine, Vladi Sjeverne Makedonije, Vladi Kantona Sarajevo, te mnogim gradovima i opštinama iz Srpske i regiona, preduzećima i pojedincima.

Predsjednica Srpske i predsjedavajući Savjeta ministara prisustvovali su liturgiji u Hramu Svete Trojice u Kostajnici.