Cvijanović i Višković sa Vučevićem: Zajedničkim angažmanom očuvati vitalne nacionalne interese

11
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković i potpredsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević naglasili su danas važnost zajedničkog angažmana, sa ciljem očuvanja vitalnih nacionalnih i državnih interesa, kao i daljeg jačanja uspješne saradnje Srbije i Srpske u svim oblastima.

Tokom sastanka u Banjaluci razgovarano je o važnim unutrašnjim i regionalnim političkim temama, sa posebnim akcentom na aktuelne izazove i pritiske sa kojima se suočavaju Srpska i Srbija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su posebno istakli značaj predstojećeg Vaskršnjeg sabora na kojem će biti razmatrana sva relevantna pitanja koja su od značaja za interese Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva je ovom prilikom upoznala Vučevića o jučerašnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, izrazivši još jednom protivljenje članstvu samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope, te istakavši da u okviru Predsjedništva ne postoji konsenzus o ovom pitanju.

Srpski član Predsjedništva BiH informisala je Vučevića o jednostranom i nelegalnom djelovanju bošnjačkih predstavnika u zajedničkim institucijama u pogledu iniciranja rezolucije o Srebrenici u UN, kao i do sada preduzetim političkim i pravnim aktivnostima protiv odgovornih lica.