Cvijanović: Ima prostora za unapređenje mnogih subjekata u javnom sektoru

9
Foto: SRNA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Bijeljini da je zadovoljna što je Srpska finansijski stabilna i što može da izvršava svoje obaveze, ali je istakla i da postoji još mnogo prostora za unapređenje rada mnogih subjekata u javnom sektoru.

Cvijanovićeva je istakla da će na današnjem sastanku sa direktorima javnih ustanova, preduzeća i fondova sa sjedištem u Bijeljini razgovarati o situaciji u tim preduzećima, sagledati planove za period koji dolazi i šta mogu institucije da urade zajedno sa njima u narednom periodu.

– Mi radimo i polako otklanjamo nodestatke koje smo imali – rekla je Cvijanovićeva nakon otvaranja sajma domaćih proizvoda „Naše je bolje“.

Ona je naglasila da je veoma važno da svi subjekti u javnom sektoru moraju zajednički da rade, a ne samostalno, izolovano i bez kontakta sa Vladom i lokalnim zajednicama, te da ostvaruju prioritetne ciljeve – a to su jača i bolja Republika, odnosno jači subjekti i odgovorne institucije i ustanove.

Cvijanovićeva je dodala da i jeste i nije zadovoljna radom javnih ustavnova, preduzeća i fondova jer uvijek postoji prostor za poboljšanja.

– S obzirom na to kako su teška vremena iza nas i kako smo morali da se snalazimo, jako sam zadovoljna, a sa druge strane postoje ogromni resursi sa kojima se upravlja u okviru javne sfere – zaključila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da očekuje bolje rezultate i kada je riječ o preduzećima Šume i Elektroprivreda, jer može bolje i zato je i važna saradnja.