Cvijanović: Niko nije zloupotrijebljen, atmosferu ne treba dodatno trovati

28
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je današnji radno-svečarski doručak sa predstavnicima vjerskih zajednica protekao u lijepoj i konstruktivnoj atmosferi, u duhu tolerancije, kako to i dolikuje predstavnicima institucija i vjerskih zajednica.

Cvijanovićeva smatra da takvih susreta treba da bude više.

Na pitanje Srne da prokomentariše saopštenje banjalučkog muftijstva u kojem navode da je prijem zloupotrijebljen jer, kako kažu, nikada nije dovođen u vezi sa 9. januarom, Cvijanovićeva je rekla da niko nije zloupotrijebljen i da atmosferu ne treba dodatno trovati, posebno ne u vrijeme praznika, jer toga ionako ima na pretek.

– Predsjednik Republike tradicionalno organizuje prijeme povodom novogodišnjih i božićnih praznika, kao i Dana Republike. Mislim da takvih susreta treba da bude još više. Ukoliko to predstavlja problem za banjalučko muftijstvo, mogu slobodno reći da su bili na novogodišnjem doručku – pojasnila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je naglasila da zaista s tim nemam nikakav problem i poručila da je na raspolaganju da s Vladom Republike Srpske i svim drugim institucijama radi u interesu svih građana Srpske.

Foto: SRNA