Cvijanović: Nove snage da daju doprinos bezbjednosti građana i zaštiti ustvanog poretka

14
Foto: SRNA

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović očekuje da će mladi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, koji su danas završili školovanje, dati značajan doprinos zaštiti bezbjednosti građana, njihove imovine i ustavnog poretka Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da su opravdana sva ulaganja Republike Srpske u MUP.

– Stvarali smo bolje uslove za njihov rad, poboljšavali materijalnu osnovu i radili sve što je neophodno da i oni razumiju da su institucije posvećene unapređenju statusa pripadnika MUP-a da bi oni mogli da obavljaju svoje poslove uspješnije, bolje i profesionalnije – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima kod Banjaluke.

Ona je istakla da je ponosna na policiju Republike Srpske i sve što je radila u proteklom periodu.

– Mnogi su životi pripadnika MUP-a dati tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata ali isto nakon toga mnogo žrtve podneseno je da bismo očuvali ono što imamo. Republika Srpska ostaje jedini naš zajednički veliki prioritet i cilj. U ostvarivanju tog cilja oslanjamo se na MUP – navela je Cvijanovićeva.

U Centru za obuku MUP-a Srpske danas je upriličena promocija 284 kadeta 23. klase Jedinice za policijsku obuku – Policijske akademije i šest kadeta devete klase za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice koji su uspješno završili školovanje.

Promociji su, osim Cvijanovićeve, prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevadić, premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.