Cvijanović: Objekat za oboljele od malignih bolesti strateški projekat i veliki poduhvat

18
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas da je izgradnja objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelima od malignih bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjaluci jedan od strateških projekata za Republiku Srpsku.

– U UKC-u je počela izgradnja ovog objekta, koji će biti na usluzi građanima Srpske. Ovo je veliki poduhvat i podvig u zdravstvenom sistemu – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon što je ozvaničen početak izgradnje objekta.

Ona je istakla da institucije Republike Srpske vode računa o zdravstvenom sistemu.

Foto: SRNA

U UKC-u Republike Srpske u Banjaluci danas je počela izgradnja objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti, koji će raspolagati sa 370 kreveta.

Cilj ovog projekta je formiranje regionalnog centra za liječenje malignih bolesti u UKC-u, koji će služiti kao centar za smještaj pacijenata na dužem liječenju, kao i dijagnostički centar sa adekvatnim kapacitetima za dnevno liječenje pacijenata.

Objekat će raspolagati sa 370 kreveta za duži smještaj i to – Onkologija 190 ležajeva, Hematologija i Palijativa po 90 ležajeva za smještaj onih pacijenata koji su u terminalnoj fazi bolesti.

U objektu je predviđeno i 50 kreveta za dnevni smještaj pacijenata.

Rok izgradnje objekta je mart 2025. godine.

Foto: SRNA

Početku izgradnje prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor UKC Vlado Đajić i radnici ove zdravstvene ustanove.