Cvijanović: Podrška svim strateškim projektima u opštini Stanari

20
Foto: SRNA

Predsjednik Repubike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su Rudnik i Termolektrana „Stanari“ najvažniji privredni resurs u kojima je zaposlen najveći broj stanovnika ove opštine i da će republičke institucije podržati sve strateške projekte u ovoj opštini.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Stanari, Cvijanovićeva je rekla da je na sastanku bilo riječi o projektima koje su zajednički realizovali lokalni nivo sa republičkim institucijama u koje su uložena značajna sredstva.

– Pokušavamo zajedno da uradimo da se kroz instalisanje nove poslovne zone hale, za koje je Vlada Republike Srpske u prethodnom periodu izdvojila značajna sredstva, tu dovedu investitori i otvore određeni pogoni koji bi uključivali dominantnu žensku radnu snagu – istakla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je rekla da je podržala sve projekte koji su strateški važni za ovu lokalnu zajednicu – projekat podrške mladim bračnim parovima i sva davanja koja idu iz budžeta prema svim kategorijama.

Cvijanovićeva je rekla da su republičke vlasti dale značajna sredstva za saniranje lokalne infrastrukture u opštini Stanari, ističući da po tom pitanju ima još dosta posla i da će se nastaviti zajednička saradnja.

– Srećna sam da ovdje u vrtiću imaju dvije grupe djece. To daje pozitivan signal da postoji budućnost i da mladi ljudi žele da žive u Stanarima, da stvaramo uslove za njihov bolji život i za ostanak ovdje – dodala je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da je na sastanku bilo riječi o razvoju opštine, te o infrastrukturnim projektima – izgradnji Doma zdravlja, vodovoda, tržnice, sportske dvorane i industrijske zone.

On je podsjetio da je potpisan ugovor za izgradnju Doma zdravlja u vrijednosti 3,7 miliona KM, završena projektna dokumentacija i da će za 10 dana početi radovi.

Prema njegovim riječima, završen je tender za vodovod i u toku je rješavanje ostale dokumentacije da bi se potpisao ugovor, dok bi za mjesec do dva trebalo da počnu radovi na izgradnji vodovoda gdje će u prvoj fazi biti izgrađena četiri bunara, glavni rezervoar, prečistač vode, magistralni vodovi od glavnog rezervoara do Termoelektrane „Stanari“.

Ćelić je rekao da je konstatovano da su ovo važne investicije za opštinu i da će i u narednom periodu biti imati pomoć predsjednika Republike Srpske i republičkih institucija.

On je rekao da je opština Stanari ekonomski, politički i finansijski stabilna i da će u narednom periodu nastaviti tu stabilnost.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Stanari, Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a, posjetila je Opštinski odbor SNSD-a Stanari i razgovarala sa njegovim rukovodstvom.