Cvijanović: Priča o aktivnom NATO putu dobila zaokret

41
Foto: SRNA (arhiva)

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Programom reformi BiH priča o aktivnom NATO putu definitivno dobila zaokret jer se više ne govori da se putuje ka članstvu, već da se sarađuje sa NATO-om.

– Moj lični i politički stav jeste da sa svima treba sarađivati. Nije nikakav problem da se sarađuje i sa NATO-om. Ovaj dokument znači da hoćemo da sarađujemo i da hoćemo da prođemo kroz sistem reformi – rekla je Cvijanovićeva u parlamentu Republike Srpske tokom skupštinske rasprave o informaciji o dokumentu Program reformi BiH.

Replicirajući potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Sonji Karadžić Jovićević, ona je rekla da ovaj dokument ne znači da će djeca biti ispraćana na ratišta.

– Program reformi BiH je dokument danas za ovo vrijeme. Da li će neko nekada poslije mijenjati stavove o tome zavisiće od onih koji budu sjedili u parlamentu Republike Srpske – istakla je Cvijanovićeva.

Sonja Karadžić Jovičević upitala je predstavnike institucija Republike Srpske da li je BiH prihvatanjem Programa reformi ušla u voz koji nema kočnica i koji nema rikverc.

– Pitam predstavnike institucija Republike Srpske kao majka, da li ću za 10 ili 20 godina ispraćati svoju djecu na ratišta – istakla je Jovičevićeva.

Jovičevićeva je rekla da ovo govori iz iskustva jer su takvi ljudi prošli kroz njenu kuću i maltretirali njenu porodicu.