Cvijanović: Projekte u BiH sagledati kroz koristi koje donose ljudima

24
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je u Beogradu da bi željela da BiH izađe iz faze svađalačkog odnosa prema spoljnom svijetu i neposrednom okruženju, i da investicioni projekti ne služe kao sredstvo za blokiranje već da se sagledavaju kroz koristi koje donose ljudima.

Nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Cvijanovićeva je na zajedničkoj konferenciji za novinare zahvalila Srbiji što je odlučila da bude i investitor i koinvestitor u mnogim važnim projektima.

– Od strateškog interesa je da se nastavi realizacija i da se ide u potpunu realizaciju projekta „Buk Bijela“, ali smo suštinski zainteresovani i za aerodrom u Trebinju, koji će doprinijeti privredi, boljoj komunikaciji putnika i vezi među nama, dolasku turista – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je potvrdila podršku izgradnji auto-puta Beograd – Sarajevo i istakla da pozdravlja ideju o zajedničkim aktivnostima sa Srbijom i pravljenju zajedničkih radnih grupa za sve što je važno za Republiku Srpsku, kao i za odnose između BiH i Srbije.

Cvijanovićeva je napomenula da je u predstojećom periodu potrebno riješiti mnoga pitanja i dileme s obzirom na opterećenja koja prate i Srbiju, ali i Republiku Srpsku, pa konačno i BiH koja mora da izađe iz tog svog okvira u kojem se sada nalazi, te ukazala da će za to biti potrebno puno napora i podrške.

Ona je zahvalila Vučiću i institucijama Srbije za sve zajedničke strateške projekte i izrazila uvjerenje da će tako biti i u budućnosti.