Cvijanović: Republika Srpska se raduje svakom napretku Srbije

38
Foto: SRNA

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je danas da je Republika Srpska uvijek zagledana u Srbiju i da je svaki njen napredak i pozitivan pomak raduje.

– Raduje nas i činjenica da je Srbija isto tako zagledana u Srpsku i da želi da vidi i nas kako koračamo naprijed u sigurnu budućnost – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Batajnici, gdje je na vojnom aerodromu prisustvovala prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Cvijanovićeva je čestitala Srbiji na onome što je danas pokazala.

– Mi koji živimo u Republici Srpskoj osjećamo se bolje, komotnije i sigurnije onda kada vidimo da Srbija ima jasan politički stav, kada ekonomski raste i kada radi sve na bezbjednosnom planu, odnosno poboljšava i bezbjednost svoje države ali i svih zemalja regiona – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da ono što je danas prikazano pokazuje veliku snagu i opredijeljenost vlasti Srbije koja je posvećena razvoju države.

Vojska Srbije prikazala je danas na aerodromu u Batajnici novu opremu i vještine svojih pripadnika, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije, Republike Srpske i Mađarske.

Uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, najveću smotru naoružanja i vojne opreme i vojnih letjelica na jednom mjestu posljednjih decenija pratili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijeri Srpske Radovan Višković i Mađarske Viktor Orban te predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.