Cvijanović sa Maksimovićem: Epidemiološka situacija i dalje složena

11
Foto: SRNA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je epidemiološka situacija u Srpskoj i dalje složena, ali je istakla da su republičke institucije reagovale pravovremeno i da je ulaganje u zdravstveni sektor dalo rezultate.

Cvijanović je danas u svom kabinetu razgovarala sa direktorom bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina Zlatkom Maksimovićem o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Semberije i Republike Srpske, kao i o dosadašnjem procesu nabavki vakcina i imunizaciji stanovništva.

Cvijanović je istakla da visoko cijeni trud i požrtvovanost svih zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj tokom pandemije izazvane virusom korona, te se pridružila njihovim apelima upućenim građanima Srpske da se radi zaštite svog i zdravlja svojih porodica vakcinišu.

U saopštenju se navodi da je Maksimović uručio Cvijanović monografiju „Naša borba sa kovidom“ nastalu sa ciljem upoznavanja stručne i šire javnosti o doprinosu zdravstvenih radnika bijeljinske bolnice „Sveti Vračevi“ u borbi sa pandemijom virusa korona, saopšteno je iz kabineta predsjednice Republike Srpske.

Monografija „Naša borba sa kovidom“ prva je u Evropi ovog tipa, a štampana je na srpskom, ruskom i engleskom jeziku.

Foto: SRNA