Cvijanović: Šarović zna da neće doći do Predsjedništva BiH, pa se hvata za slamku

24
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je Mirku Šaroviću da svoja pitanja ili eventualna saznanja o bilo kakvim neregularnostima ili nezakonitim radnjama bilo koga uputi nadležnim institucijama kao savjestan građanin.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Šarovića u kojoj je upitao predsjednika Srpske „zašto ne objavi listu svih javnih nabavki u doba korone“, Cvijanović je odgovorila da vidi da je Mirko Šarović počeo direktno da joj se obraća, što znači da se hvata za slamku.

Cvijanović je istakla da Šarović uporno kuca na pogrešna vrata, pa tako i pitanjima koja kobajagi njoj postavlja.

– Što se tiče njegovog pitanja, Šarović je imao za to, kako i sam kaže, dvije i po godine, a što se mene tiče, svako takav treba da odgovara za svoja djela i to pred pravosuđem, a ne pred Mirkom Šarovićem – naglasila je predsjednica Republike.

Cvijanović je rekla Srni da bi Šarović, recimo, mogao da kaže javnosti u Republici Srpskoj zašto krije silne nekretnine po Srbiji ako su stečene zakonito, a mogao bi i da kaže ponešto i o svom predsjedničkom i svim drugim mandatima.

– Posebno mi je otužno kad čujem kako na federalnim medijima govori er-es, a ne Republika Srpska, praveći za sebe prostor za manipulativni izbor u ministarsku fotelju u Savjetu ministara sa Denisom Zvizdićem jer zna da do Predsjedništva BiH neće ni dosegnuti – istakla je Cvijanović.