Cvijanović: Sjajna organizacija Dana Republike u Švajcarskoj

23
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je srpskoj zajednici u Švajcarskoj na sjajnoj organizaciji obilježavanja Dana Republike Srpske.

– Uvijek je zadovoljstvo biti sa svojim narodom. Povod koji nas je večeras okupio veličanstven je, baš kao što je i ovo veče. U Republiku Srpsku ponijeću lijepe uspomene i puno pozitivnih utisaka – napisala je Cvijanovićeva na „Instagramu“.

Obilježavanje je počelo liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u Hramu Svete Trojice u Cirihu, a centralna manifestacija programa organizovana je večeras u sali Dietikon.

Predsjednica Republike Srpske prethodno je razgovarala sa predstavnicima udruženja dijaspore iz Srpske u Švajcarskoj, istakavši da dijaspora predstavlja važan resurs i veliku razvojnu šansu Srpske i da postoji ogroman prostor za dalje institucionalno povezivanje, kao i za razvoj privrednih i poslovnih veza.

Tokom boravka u Švajcarskoj, Cvijanovićeva je uručila srpsku trobojku Goranu Novakoviću, predsjedniku fudbalskog kluba koji nosi naziv Republika Srpska, a koji više od dvije decenije postoji u Cirihu.

– Poklonila sam danas našu trobojku da je ponosno nose uvijek kada brane boje svoga kluba sa najljepšim imenom na svijetu – napisala je Cvijanovićeva.