Cvijanović: Srbiju nazivaju „crnom rupom“, a u BiH se zabranjuje ulazak profesorima i veličaju teroristi

8
Foto: Miomir Jakovljević/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ocijenila je da se ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković upustio u analizu koju ne treba da radi, te da je neprihvatljivo nazivanje Srbije „crnom rupom“, dok se u isto vrijeme po BiH organizuju komemoracije teroristima i zabranjuju ulasci univerzitetskim profesorima.

– Naziva „crnom rupom“ Srbiju, a ne naziva BiH koja je zabranjivala intelektualcima ulazak samo zato što su rekli istinu o BiH. Svaka bezbjednosna agencija može procijeniti kojem će pojedincu zabraniti ulazak – rekla je Cvijanović za Srnu komentarišući navode Konakovića da je Srbija „crna rupa“ jer je zabranila ulazak osobi iz BiH koja je vrijeđala Srbiju i njen narod.

Ona je naglasila da je nečuveno veličanje terorista po BiH, i da to dovoljno govori o BiH i „crnim rupama“.

– Nisam institucija koje procjenjuje takve stvari. Nadležni treba da odlučuju o takvim pitanjima. Pritom, osuđivati druge zbog zabrane, a vi radite to isto, nije u redu. Misle svi da će nabildati svoje političke mišiće kada se obruše na Republiku Srpsku i Srbiju – istakla je Cvijanović.

Ona je navela da očigledno imaju potrebu za takvim djelovanjem jer smatraju da će im to donijeti političku korist.

– Na taj način pokazuju sebe kako su tobože jaki političari, ali mislim da je sve sasvim suportno, i da široka javnost to apsolutno prepoznaje – zaključila je Cvijanović.