Cvijanović: Srpsku i Mađarsku veže iskreno prijateljstvo i političko razumijevanje

3
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Republiku Srpsku i Mađarsku veže iskreno prijateljstvo, političko razumijevanje, kao i tradicionalne vrijednosti.

Cvijanovićeva je istakla da su predstavnici Srpske danas ugostili u Banjaluci delegaciju Mađarske, koju je predvodio zamjenik ministra spoljnih poslova Levente Mađar, i tom prilikom su razgovarali o prvom Programu podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH, regionalnoj saradnji, evropskim integracijama, te mogućnostima unapređenja saradnje u različitim oblastima, objavljeno je na „Instagram“ nalogu predsjednika Srpske.

– Uvjerena sam da će dugogodišnja dobra saradnja na različitim poljima biti intenzivirana i unaprijeđena u narednom periodu – naglasila je Cvijanovićeva.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković sastali su se danas u Banjaluci sa delegacijom Mađarske. Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, ministar finansija Zora Vidović i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Delegacije Republike Srpske i Mađarske danas su u Gradišci prisustvovale prezentaciji programa i podrške mađarske Vlade privredi Srpske.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram