Cvijanović: Turkovićeva više doprinijela sramoćenju nego koristi za BiH i njene narode

9
Foto: N1

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da priča Bisere Turković o ruskim agenturama i ostalim glupostima služi za privlačenje pažnje stranaca i iskaljivanje bijesa što odlazi sa vlasti.

– Da je SDA u poziciji da formira Savjet ministara, ne bi Biseri Turković smetali ni Milorad Dodik ni Dragan Čović, iako je na opanjkavanje i seosko tračanje njih dvojice po inostranstvu potrošila dvije trećine svog mandata koji ističe za koji dan – rekla je Cvijanovićeva za Srnu.

Priča o ruskim agenturama i ostalim glupostima, naglasila je Cvijanovićeva, služi za privlačenje pažnje stranaca i iskaljivanje bijesa što odlazi sa vlasti.

Što se tiče njenog posla, rekla je Cvijanovićeva, on je uvijek bio u funkciji SDA, a nikad u funkciji promovisanja multietničnosti, i više je doprinosio sramoćenju nego koristi za BiH i sve njene narode.

– Ali, ta zloupotreba pozicije koju je obavljala na kraju se okrenula i protiv te iste SDA, jer, koliko čujem, i tamo gdje misli da je gradila neka partnerstva sad jedva čekaju da vide leđa i toj Biseri Turković i toj SDA – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila nadu da će u novom sazivu Savjeta ministara sjediti ljudi koji neće zloupotrebljavati ni institucionalne resurse ni svoje pozicije da bi radili protiv onih koji pripadaju drugom narodu.

– Kriti se iza nekih floskula kako neko kobajagi ruši suverenitet BiH, a drugi ga kobajagi brane, već je izlizana stvar – navela je Cvijanovićeva.

Ne može biti da je svečani defile u kojem učestvuju legalne policijske snage Republike Srpske bezbjednosna prijetnja, istakla je Cvijanovićeva, a vriska po Bužimu uz ratna obilježja, nije, ili nesprovođenje neke odluke Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj je kao nepoštovanje ustavnog poretka, a more neizvršenih odluka tog istog suda u Federaciji BiH ili u kantonima je u redu.

– To su dvostruki aršini i koliko god neko mislio da su nekome od koristi, na kraju će se vratiti kao bumerang – ocijenila je Cvijanovićeva.