Cvijanović: Vjerujem u Republiku Srpsku i slobodarsku ideju koja je u njenim temeljima

6
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da vjeruje u Republiku Srpsku i slobodarsku ideju koja je u njenim temeljima.

– Vjerovala sam i vjerujem u Republiku Srpsku, jer ima ponosne i vrijedne ljude čija je ljubav prema Republici njen krvotok i najsnažniji imuni sistem – istakla je Cvijanovićeva, koja je večeras u Banjaluci prisustvovala svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske – 9. januara.

Prema njenim riječima, 9. januar je njihov dan i jednako pripada svim Krajišnicima, Posavcima i Sembercima, Romanijcima i Hercegovcima.

– Deveti januar pripada narodu Republike Srpske! Tako je bilo, tako je danas, a tako će biti i dovijeka – navela je Cvijanovićeva na „Instagramu“, te sa punim srcem i najljepšim željama čestitala Dan Republike svim građanima Republike Srpske.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.