Cvijanović, Vučić i Dodik prisustvovali ozvaničenju početka radova na izgradnji auto-puta

38
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Željka Cvijanović i Aleksandar Vučić, kao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovali su danas početku izgradnje još 20 kilometara auto-puta u Srpskoj od graničnog prelaza Rača do Bijeljine.

Svečanosti u bijeljinskom naselju Velika Obarska prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Radovan Višković, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar pravde Anton Kasipović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Među prisutnima bili su i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, kao i druge zvanice i mnogobrojni građani.

Mitrović je ranije rekao da izgradnju 20 kilometara auto-puta Rača-Bijeljina Vlada Srbije i predsjednik Vučić podržavaju sa 100 miliona evra i naveo da je u Republici Srpskoj u posljednje vrijeme izgrađeno 120 kilometara auto-puta.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Slobodan Stanarević rekao je Srni da je vrijednost ugovora za izgradnju ove dionice 258,6 miliona KM, bez PDV-a, a izgradnju će sa 20 odsto finansirati Republika Srpska, a 80 odsto Srbija.

– Izvođači radova na ovoj dionici su preduzeće „Integral inženjering“, „Srbijaautoput“ Beograd i Institut za građevinarstvo „IG“ – naveo je Stanarević.

On je dodao da je riječ o jednoj od bitnijih dionica na budućem auto-putu Banjaluka-Beograd, koja je ujedno i dionica na planiranom auto-putu Beograd–Sarajevo-Beograd.