Cvijanović: Žene su nosioci politike mira i stabilnosti

72
Foto: Klix.ba

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je sinoć u Banjaluci da su žene te stranke, koje obavljaju brojne odgovorne funkcije na svim nivoima vlasti, nosioci politike mira, socijalne i svake druge stabilnosti.

Cvijanovićeva je ocijenila da proslava 8. marta u Banjaluci predstavlja znak okupljanja, zajedništva i pokazivanja snage žena u SNSD-u, koje su cijenjene u toj stranci, dodajući da o tome govori činjenica da je veliki broj pripadnica ljepšeg pola te partije na važnim pozicijama u Srpskoj.

– Žene daju doprinos svemu što su politike SNSD-a i od njih počinje mnogo toga kada je riječ o aktivizmu – rekla je Cvijanovićeva novinarima na proslavi Međunarodnog dana žena u svadbenom salonu „Astoria“, koju je upriličio Gradski odbor SNSD-a Banjaluka.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Kada je riječ o ravnopravnosti i društvenom položaju i ulozi žena u Srpskoj, Cvijanovićeva je navela da SNSD svojim primjerom daje primjer drugim partijama kako da se ponašaju.

– Mislim da smo lideri kada je riječ o poklanjanju povjerenja ženama, kada je riječ o obavljanju važnih funkcija. Želimo na taj način da poručimo da sve žene Srpske prepoznaju da to mogu – rekla je Cvijanovićeva.

Dodik: Unaprijediti položaj žena u Srpskoj

Lider SNSD-a Milorad Dodik čestitao je 8. mart svim pripadnicama ljepšeg pola u Republici Srpskoj, bez obzira na stranačku pripadnost, poručujući da bi njihov položaj u Republici trebalo unaprijediti s obzirom na odgovornosti koje imaju u porodici, na poslu i svemu čime se bave.

Dodik je rekao da SNSD proslave 8. marta u Banjaluci organizuje tradicionalno.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

On je naglasio da SNSD u Banjaluci ima više od 10.000 članica, te da interes za tu stranku u ovom gradu raste, što ilustruje i večerašnje okupljanje.

– O položaju i zastupljenosti žena u našoj stranci najbolje govori činjenica da one obavljaju važne funkcije u Srpskoj i BiH, odnosno da je žena na čelu Republike Srpske – rekao je Dodik.

On je poručio da je afirmacija žena, kao članova društva, veoma važna jer su one daleko posvećenije i odgovornije prilikom obavljanja važnih funkcija.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Radojičić: SNSD ima oko 10.000 članica u Banjaluci

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić rekao je da ta stranka u gradu na Vrbasu ima oko 10.000 članica, što je ogromna snaga.

– Niz naših dama obavlja izuzetno važne dužnosti na svim nivoima, od lokalnog do republičkog i šire. Unutar Gradske organizacije SNSD-a Banjaluka dame mogu da se afirmišu i postignu iste ciljeve kao muški članovi stranke – naveo je Radojičić.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Gordana Lihović rekla je da su žene te stranke u gradu na Vrbasu osviješćene, okupljene i uključene u politički život.

– Bave se ozbiljnim stvarima i na rukovodećim su mjestima i pozicijama – navela je Lihovićeva.

Foto: Igor Radojičić/Facebook