Cvijanović: Podrška institucija Srpske razvoju Teslića

30
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su institucije Republike Srpske, uz podršku Vlade Srbije, investirale u rekonstrukciju škola u Tesliću u namjeri da unaprijede sistem obrazovanja, te da su učestvovale i u realizaciji drugih projekata važnih za razvoj ove lokalne zajednice.

– Zadovoljstvo mi je što sam i na prethodnim pozicijama, a evo sada i kao predsjednik Republike, zajedno sa drugim institucijama, uspjela da realizujemo sve zajedničke projekte koje smo imali ovdje – rekla je novinarima Cvijanovićeva koja je danas u Tesliću prisustvovala obilježavanju školske slave Svetog Save u amfiteatru Srednjoškolskog centra „Jovan Dučić“.

Prema njenim riječima, osim rekonstrukcije amfiteatra ove škole sredstvima predsjednika Srpske, prije nekoliko godina uloženo je u fiskulturnu salu i školsko dvorište.

Foto: SRNA

Ona je navela da je realizovana sanacija i rekonstrukcija objekata osnovnih škola na području Teslića, od manjih investicija vrijednih po nekoliko hiljada KM, do krupnih projekata kakav je rekonstrukcija jedne gradske škole za koju je Vlada Srbije izdvojila 600.000 KM.

– Dešava se mnogo stvari paralelno i to pokazuje da smo finansijski stabilni kao institucije Republike Srpske, da smo u stanju da realizujemo ovakve projekte i da na neki način trasiramo put za buduće projekte – rekla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Ona je podsjetila na dosadašnju podršku sanaciji lokalnog doma zdravlja, nabavku sanitetskog vozila, unapređenje lokalne infrastrukture, kao i druge projekte namijenjene razvoju Teslića.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Bogdanić.

Foto: SRNA