Cvijanovićeva otvorila sajam domaćih proizvoda „Naše je bolje“

52
Foto: SRNA

Sajam domaćih proizvoda „Naše je bolje“, na kojem učestvuje više od 90 izlagača iz cijele Republike Srpske, otvorila je danas u Etno-selu „Stanišići“ u Bijeljini predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je poručila da je namjera ovakvih manifestacija jačanje svijesti građana da je domaći proizvod najbolji.

Ona je na svečanom otvaranju sajma naglasila da je cilj da institucije Vlade Srpske u saradnji sa privrednicima podstiču ili razvijaju ekonomski patriotizam.

Otvaranju sajma domaćih proizvoda prisustvovala je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, koja je istakla da je namjera ovog skupa da što više privrednika okupi na jednom mjestu da bi se predstavilo čime raspolaže Srpska.

– Želimo da promovišemo domaće proizvode, da se kupuje naše da bi se jačala naša privreda – istakla je Gašićeva.

Sajam se organizuje u okviru kampanje „Naše je bolje“, koju Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske sprovodi s ciljem promocije domaćih proizvoda i jačanja privrednih aktivnosti u Srpskoj.

U proteklom periodu su širom Republike Srpske održane konferencije posvećene brendiranju domaćih proizvoda, realizovane aktivnosti na promociji domaćih brendova i objavljeno osam brojeva biltena „Najbolje iz Srpske“ u kojima su predstavljena najuspješnija preduzeća u Republici Srpskoj.

Organizator Sajma je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.