Cvijanovićeva, Višković, Vulićeva, Bojić i Petrović potpredsjednici SNSD-a

47
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Željka Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović izabrani su danas na sjednici Glavnog odbora SNSD-a za potpredsjednike stranke, dok je novi generalni sekretar Srđan Amidžić.

Potpredsjednici stranke i generalni sekretar izabrani su jednoglasno.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pojasnio je da se po Statutu stranke bira pet potpredsjednika koje je on danas predložio.

Cvijanović: Zajedno smo politička snaga potrebna Srpskoj

Cvijanovićeva, koje je bila potpredsjednik stranke i u prošlom mandatu, rekla je da joj je čast i zadovoljstvo kada može doprinijeti u okviru stranačke strukture.

– SNSD je moja druga porodica i zajedno smo politička snaga potrebna Srpskoj – rekla je Cvijanovićeva obraćajući se na sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu.

Ona je istakla da je cilj Srpske čuvati prijatelje i sticati nove.

Višković: SNSD će i dalje raditi na razvoju Srpske

Višković je izrazio zahvalnost na ukazanom povjerenju, uz poruku da će SNSD i dalje raditi na razvoju Srpske.

Vulić: Naša ljubav prema Srpskoj će pobijediti

Novoizabrani potpredsjednik SNSD-a Sanja Vulić zahvalila je na ukazanoj prilici i istakla da joj je ovo velika čast, ali i odgovornost.

– Naučeni smo da volimo Srpsku i ona nema cijenu. Naša ljubav prema Srpskoj će pobijediti. Cilj je da budemo što više prisutni u opštinskim organizacijama – navela je Vulićeva.

Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Bojić: Od sutra na terenu

Novoizabrani potpredsjednik SNSD-a Miroslav Bojić rekao je da od sutra kreće na teren, kao i da mu je nadležnost da radi sa lokalnim zajednicama.

Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Petrović: Nastaviću odgovorno da radim svoj posao

Novoizabrani potpredsjednik stranke i dosadašnji generalni sekretar Luka Petrović rekao je da će nastaviti odgovorno da radi svoj posao, kao i da će biti još dostupniji.

Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Amidžić: SNSD je borba za naš način življenja na ovim prostorima

Novoizabrani generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić istakao je da u Srpskoj postoji samo jedna velika partija, a to je SNSD.

– Pred nama je mnogo posla i kako reče predsjednik moja obaveza je da uđem u svaki gradski i opštinski odbor. SNSD je borba za naš način življenja na ovim prostorima – rekao je Amidžić.

Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Glavni odbor SNSD-a danas je usvojio i nekoliko zaključaka, koji se odnose na platformu za djelovanje na međunarodnom nivou, pripreme za lokalne izbore, a izabrani su i Politički savjet koji će voditi Nebojša Radmanović i Ekonomski savjet čiji je predsjednik Nikola Špirić.

Jednoglasno je izabrano i novo Predsjedništvo stranke koje ima 45 članova.

Dodik je najavio da će sljedeća sjednica Glavnog odbora SNSD-a biti održana između 15. i 20. aprila u Prijedoru, na kojoj će biti riječi o platformi za predstojeće izbore.