Da li je Ivanić neprihvatanjem RIK-a izabrao Šmita?

35
Foto: Mladen Ivanić

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da opozicija ne bi trebalo da učestvuje na izborima ukoliko se usvoji izborni zakon Republike Srpske koji će biti pod kontrolom Republičke izborne komisije.

Ivanić je izborni zakon Republike Srpske nazvao „Dodikovim zakonom“.

On kaže da će „ako Dodik donese svoj zakon i odluči da radi izbore pod patronatom RIK-a, to biti prevelik izazov“ i da na te izbore opozicija ne bi trebalo da ide, jer, kaže, šta god da uradite – biće pečat da je Dodik pobijedio.

Govoreći o mogućoj eliminaciji Dodika sa političke scene, Ivanić je za FTV rekao da je najbolje da tu odluku donesu birači.

– S potpuno regularnim izborima – to je završeno, on odlazi s političke scene. On toliko voli vlast da će sigurno učiniti sve da ostane na vlasti i neće prihvatiti odluku – ako mu se eventualno i bude zabranilo političko djelovanje – rekao je Ivanić.

Podsjećamo, nakon što je Kristijan Šmit nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, najavljeno je da će Republika Srpska donijeti svoj izborni zakon ukoliko Parlamentarna skupština BiH ne proglasi ništavnim Šmitove odluke.