Detalji jezivog napada na Srbe: Zasjeda huligana ispred hotela i ponašanje djece koje je šokiralo sve

9
Foto: N1

Cijeli region je ostao u šoku kada je stigla vijest iz Sarajeva da su napadnuti roditelji djece koja nastupaju za Fudbalski klub „Zvezdara“ na turniru u Sarajevu.

Strašan napad na turniru u Sarajevu dogodio se u subotu uveče kada su lokalni huligani suzavcima, bakljama i noževima napali roditelje maloljetnih dječaka iz Srbije, koji su igrali za ekipu FK „Zvezdara“ na „Šampion junior kupu“.

Otac jednog dječaka uboden je dva puta u zadnji dio tijela i nogu.

Ostali roditelji su uspjeli da se odbrane, pa je jedan huligan dobio nekoliko udaraca. Djeca su prošla bez povreda, a četiri osobe su uhapšene, a više privedeno.

– U pitanju je „Tradicionalni junior kup Sarajevo“ i u pitanju su djeca od 2008. do 2015. godišta. Nakon utakmice „Zvezdara“ i „Dugo selo“ iz Zagreba, djeca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kom su smješteni. Na parkingu je grupa navijača, najvjerovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem – ispričao je jedan od orditelja za Nova.rs.

Jedan roditelj je uboden u butinu, ali je na vrijeme dobio pomoć.

– Na svu sreću, roditelja su uboli u butinu, plitke su rane, primio je tetanus u KC Sarajevo. Ja sam bio sa njim u sobi kada je došla pomoć i mi ostali smo sada u hotelu obezbjeđeni od strane policije – rekao je jedan od roditelja.

Objasnio je i detalje sa mjesta nesreće.

– Bio sam sa grupom od desetak roditelja koji smo krenuli za trojicom koji su naprskali suzavac. Izašli smo na parking i tamo ih je bilo oko dvadesetak. Gađali su nas i mi smo krenuli nazad. U tom trenutku smo ušli u hotel i rekao sam jednom od roditelja da mu je poderana jakna i on kaže gdje i ja mu pokažem. On na to kaže da ga zateže i butina i kad smo pogledali utvrdili smo da je uboden nožem – navodi jedan od roditelja.

Djeca su izbjegla napad, ali za dlaku.

– Drago nam je bilo da su djeca u hotelskim sobama i da nisu prisustvovala tom činu. Djeca su završila utakmicu 10 minuta prije toga i krenula ka hotelskim sobama, koje su razdvojene od izlaska iz hotela. Roditelji su krenuli na desnu, a djeca na lijevu. Djeca vjerovatno sada i znaju šta se desilo, pošto je hotel pod opsadom – kaže roditelj.

Čitavom događaju je prethodila i skandalozna scena sa same utakmice na turniru.

Svemu tome je prethodilo skandiranje „Ubij Srbina“ od strane dječaka na jednoj od utakmica u „Šampion junior kupu“.

Dječaci su se poređali pored terena, zagrlili i krenuli da skaču i skandiraju.

Na snimku se može čuti i muški glas koji im dobacuje „ko vam je to rekao da pjevate“.