Đajić: Nova tužba Stanivukovića podsjeća na onu zbog kiseonika u UKC-u, koja je odbačena

4
Foto: Dr Vlado Đajić/Facebook

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je da ga je tužba gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića protiv njega podsjetila na prvu Stanivukovićevu tužbu koja se odnosila na korišćenje navodno neispravnog kiseonika u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

– Tom tužbom zagorčao je život tek rođenim bebama, njihovim roditeljima, članovima porodica i zdravstvenim radnicima. Znamo i da je tužba odbačena. Mnogo je laži izrečeno o meni, ali nikada nikoga nisam tužio. Javna sam ličnost, muškarac, spreman da to istrpim – istakao je Đajić.

Đajić je u saopštenju naveo da je današnjom tužbom Stanivuković samo htio da skrene pažnju sa veoma ozbiljne tužbe predsjednika Skupštine grada Ljube Ninkovića protiv njega, odnosno krivične prijave zbog sumnje za pronevjeru više miliona gradskog novca i nenamjensko trošenje, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

– Svjestan da će za to morati da odgovara, želi da skrene pažnju na moje navodno ogovaranje i priče rekla-kazala – navodi se u saopštenju.

Stanivuković, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka, pozvan je danas na saslušanje povodom krivične prijave protiv Đajića zbog sumnje za krivična djela klevete i iznošenja ličnih ili porodičnih prilika.

– Pozvan sam u Policijsku upravu na saslušanje kao svjedok i oštećeni u krivičnom djelu koje sam ja prijavio, a radi se o kleveti – rekao je Stanivuković uoči saslušanja i dodao da je Đajić iznosi laži o njemu u „na hiljade emisija i pres konferencija“.