Đajić: Želimo da zaštitimo Srbe

12
Foto: SRNA

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić poručio je danas, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da će Republika Srpska zaštititi srpski narod i da neće dozvoliti nikome da ga ugnjetava.

– Mi ne želimo nikome loše i ne radimo ni protiv jednog drugog naroda. Želimo svima dobro i da živimo u miru, a istovremeno želimo da niko ne ugnjetava srpski narod i po cijenu svega nećemo to dozvoliti – rekao je Đajić novinarima na Trgu Krajine, nakon svečanog defilea organizovanog povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

On je naveo da je Narodna skupština Republike Srpske danas usvojila Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske i predsjednik banjalučkog odbora ove stranke Siniša Vidović rekao je da predstavnici Ujedinjene Srpske danas sa ponosom mogu da izađu pred građane i da nose najveću zastavu Republike Srpske ikada razvijenu dugu više od 70 metara.

– Ova zastava je razvijena u čast Republike Srpske i ljubavi prema zajedništvu i jedinstvu svih naših ljudi – istakao je Vidović.

On je rekao da je Ujedinjena Srpska u 15 gradova Republike Srpske danas organizovala slične događaje, te da je građanima podijeljeno više od 6.000 zastava Republike Srpske.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković rekao je da je Ujedinjena Srpska danas dijelila građanima zastave Republike Srpske i Srbije.

– Ove zastave nisu imale bilo kakva stranačka obilježja, to su naše zastave kojima se ponosimo jer danas je Dan srpskog jedinstva i ne treba da se dijelimo, već svi građani treba da budu zajedno pod istim barjakom srpske trobojke pod kojom smo se vijekovima borili i izborili svoju slobodu – poručio je Petković.

SNSD je organizovao danas u Banjaluci, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, svečani defile koji je krenuo ispred zgrade Vlade Republike Srpske do Trga Krajine.

Svečanom defileu kasnije su se pridružili na Trgu Krajine i predstavnici Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije i DEMOS-a.

Predstavnici Ujedinjene Srpske od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine u svečanom defileu nosili su zastavu Republike Srpske dužine veće od 70 metara.

Učesnici defilea na Trgu Krajine pjevali srpske patriotske pjesme.

Republika Srpska i Srbija zajednički proslavljaju praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, na dan kada su srpske i savezničke jedinice u Prvom svjetskom ratu probile Solunski front.