Đerlek: Do srijede pola miliona vakcinisanih u Srbiji

20
Foto: Tanjug

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da bi do srijede, 3. februara, broj vakcinisanih protiv virusa korona u Srbiji mogao da pređe pola miliona.

Đerlek je naveo da se za vakcinaciju prijavilo više od 850.000 ljudi u Srbiji.

On je za RTS izjavio da se danas nastavlja vakcinacija na više od 410 punktova širom Srbije i najavio otvaranje novih vakcinalnih punktova.

-Počinje i revakcinacija i uvijek razmišljamo korak napred. Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama – to su i klinički centri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice – rekao je Đerlek.

Naveo je da se danas očekuje nova isporuka „Fajzerovih“ vakcina, ali i da ima dovoljno ruske „sputnjik V“ i kineske vakcine.

Đerlek je istakao da je vrlo blizu završetak prve faze vakcinacije.

– Ostali su još neki zdravstveni radnici koji su preboljeli kovid i ponovo su pokazali humanost i dali su prednost ugroženijim grupama. Imamo jedan deo u gerontološkim centrima gde je bila epidemija i tamo nismo mogli da uđemo sa vakcinom, tako da se vraćamo – rekao je Đerlek.

On je objasnio da se, kako se ne bi gubilo vrijeme, prešlo i u drugu fazu vakcinacije, pa su već vakcinisani i prosvjetni radnici, policija, vojska, zaposleni u državnoj i lokalnim upravama.