Đoković počasni građanin Nikšića

6
Foto: EPA

Srpski teniser Novak Đoković počasni je građanin Nikšića, odlučeno je glasovima odbornika vladajuće koalicije u nikšićkom parlamentu.

Predsjednik nikšićke Skupštine Nemanja Vuković rekao je ranije da je prijedlog za Đokovića dala Komisija za dodjelu javnih priznanja, koja je formirana na prethodnoj sjednici Skupštine.

Prvi čovjek nikšićke Skupštine rekao je da se i lično raduje da Đoković, koji je porijeklom iz Nikšića, a koji je vanserijskim talentom, radom i odricanjem postigao sportske rezultate za pamćenje, bude proglašen za počasnog građanina.

Đoković je dobitnik i najvećeg opštinskog priznanja – Nagrade oslobođenja Nikšića, 18. septembar, koja mu je dodijeljena 2015.

Prijedlog za dodjelu Nagrade oslobođenja podnio je Teniski klub „Nikšić“, a u obrazloženju je bilo navedeno da Đoković vuče korijene sa ovih prostora i da je još kao dječak svoje prve teniske trijumfe ostvarivao i u Nikšiću na otvorenim prvenstvima, koje su organizovali devedesetih godina.

Iz Teniskog kluba su tada naveli i da se još u djetinjstvu vidio izuzetan talenat Đokovića, koji je uspio da ispiše nove stranice svjetskog tenisa i dokaže svim mladim ljudima da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže prvo mesto na svjetskoj listi.