Đurđević: Najavljena pomoć dokaz o razumijevanju problema mladih

0
Foto: SRNA

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ocijenio je danas da je najavljena pomoć za mlade, uz mnoge sistemske mjere u Republici Srpskoj, samo još jedan dokaz da Vlada Srpske i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik imaju razumijevanja za realne probleme mladih.

– Uz sve sistemske mjere za mlade koje Vlada Srpske sprovodi godinama unazad, apsolutno podržavam i prijedlog Dodika da svaki mladi čovjek od 18 do 30 godina, bezuslovno, dobije 100 KM od svoje Republike – napisao je Đurđević na Instagramu.

On je ukazao da to, sigurno, nije iznos koji će nekome promijeniti život, ali je lijep gest i poruka mladima da neko misli na njih.

– Uz povoljne stambene kredite i dodatnu subvenciju kamatne stope za mlade, projekte zapošljavanja i samozapošljavanja mladih putem republičkog Zavoda za zapošljavanje, najjeftinije studiranje i domsko stanovanje, razne vidove stipendiranja i mnoge druge sistemske mjere, ova samo još jednom dokazuje da Vlada i predsjednik Dodik imaju sluha za realne probleme mladih u Srpskoj – istakao je Đurđević.

On je naglasio da će, u širem ekonomskom smislu, osim povećanja plata u javnom sektoru i stvaranja uslova za povećanje plata u privatnom sektoru, mjere podrške za mlade, penzionere i borce doprinijeti amortizaciji globalne krize koja se osjeća i u Republici Srpskoj.

– Zbog toga pružam punu podršku ovim mjerama, a nadam se da će u narednom periodu uslijediti i druge slične mjere, sa svih nivoa vlasti – rekao je Đurđević.

U Republici Srpskoj će do kraja trećeg kvartala ove godine jednokratnu pomoć od 100 KM dobiti borci, mladi od 18 do 30 godina i penzioneri, najavio je juče lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je rekao da će u budžetu Republike Srpske za ove namjene morati da bude obezbijeđeno oko 50 miliona KM.