Đurđević: Petrović dužan da sarađuje sa institucijama

2
Foto: Aleksandar Đurđević/Twitter

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je da gradonačelnik Petrović mora sarađivati sa zvaničnicima i institicijama Republike Srpske, posebno u uslovima vanredne mjere odbrane od poplava i sve lično ostaviti postrani.

Đurđević smatra veoma neodgovornim što neko ko je komandant Štaba civilne zaštitene ne odgovara na pozive predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i ostalih nadležnih, te poručio Petroviću da se u ovakvim situacijama moraju ostaviti po strani „lični afiniteti“.

– On je zbog svih građana koje predstavlja dužan da sarađuje sa svim institucijama i organima Republike Srpske, posebno u ovakvim situacijama – rekao je Đurđević Srni.

On smatra da je ovakvo ponašanje gradonačelnika za svaku osudu i da od toga štetu, kako kaže Đurđrvić, mogu imati samo građani Bijeljine i Semberije.

– Iskreno se, ipak, nadam da do takve štete neće doći – rekao je Đurđević.

Podsjećamo, dok rijeka Drina prijeti Semberiji, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ne odgovara na pozive iz Vlade Republike Srpske, Javne ustanove „Vode Srpske“ i Republičke uprave civilne zaštite, saznaje RTRS u Vladi Srpske.