Đurđević: Siguran sam da će Petrović biti opozvan

13
Foto: Aleksandar Đurđević/Twitter

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je siguran da će gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović biti opozvan na današnjem referendumu i istakao da je veliki broj građana Bijeljine prepoznao važnost današnjeg dana i izašao na birališta.

– Referendum je najviši demokratski čin i u tom smislu ne bi trebalo i ne bi smjelo biti ništa spektakularno i tragično. Ovdje nije nikakvo pitanje života i smrti, života ima i biće i poslije današnjeg dana – rekao je Đurđrvić novinarima nakon što je obavio građansku dužnost.

Đurđević je apelovao na sve strane da se smire strasti i da sugrađane puste da izađu na biračka mjesta i glasaju, te da svi akteri poštuju izbornu volju građana, ma kakva ona bude.

– Ovo ne govorim slučajno, jer su od jutros počele razni problemi i pritisci od posmatrača SDS-a, njih oko 300 koji su došli iz drugih opština i gradova i prave probleme na biračkim mjestima, a često je i policija morala da interveniše – rekao je Đurđević.

On kaže da se iz Štaba SDS-a, čiji je Petrović član, oglašava načelnik opštine Ilidža, dodajući da ne vidi kakvu vezu ima Istočna Ilidža sa Bijeljinom.

– Evidentno je da se priprema neka vrsta scenarija kao što smo imali za opšte izbore, da se ide u neku vrstu nereda, nemira i nepriznavanja rezultata ukoliko volja naroda bude „za opoziv“, u šta ne sumnjam da će biti – rekao je Đurđević.

On je naveo da je Gradska uprava otpočetka opstruisala ovaj proces.