Đurić: Nastavićemo da iznosimo istinu, to izgleda smeta Konakoviću

11
Foto: Tanjug/Sava Radnovanović

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da će Srbija, ne vrijeđajući nikoga, nastaviti da javno iznosi istinu koja očigledno smeta ministru spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću.

– Ono što Vama zapravo smeta je što se neko usudio da javno iznese istinu. To ćemo nastaviti da činimo i u narednom periodu, ne vređajući nikog – poručio je Đurić Konakoviću koji ga je na društvenoj mreži „Iks“ optužio da je lagao tokom sinoćnjeg obraćanja na sjednici Saveta bezbjednosti UN.

Đurić je ocijenio da riječnik koji koristi Konaković ne samo da nije primjeren diplomatiji, već se ne koristi ni na ulici.

Predstavnik Srbije u UN Marko Đurić je u noćašnjem obraćanju Savjetu bezbjednosti UN rekao da je činjenica da je nacrt rezolucije o Srebrenici iznesen bez konsenzusa unutar BiH, te autorima spornog dokumenta sugerisao da razmisle o njegovom povlačenju.

– Kao što je to rekla i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, nacrt predstavlja kršenje ustavnog poretka, zbog čega je umjesto do pomirenja doveo do vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti UN i to bi trebalo biti dovoljno da se povuče predloženi tekst – istakao je Đurić.