DNS dobija predsjednika 15. marta

17
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Vanredna skupština Demokratskog narodnog saveza, na kojoj će biti izabran predsjednik stranke, biće održana 15. marta, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora. Sjednicu, održanu u Banjaluci, obilježila je i dilema Milana Radovića da podnese ostavku na stranačke funkcije i kratak boravak Marka Pavića.

Nakon tročasovne sjednice Glavnog odbora, na kojoj je potvrđeno da ostaje vršilac dužnosti predsjednika DNS-a, Nenad Nešić saopštio je da je jednoglasno potvrđen i status vršilaca dužnosti zamjenika predsjednika i generalnog sekretara Milana Radovića i Darka Banjca. Bez glasova protiv, utvrđen je i datum održavanja Skupštine.

– Skupština će biti održana 15. marta u 13.00 časova. Javnost i članstvo će naknadno biti obaviješteni o mjestu održavanja. Na toj skupštini ćemo imati samo jednu tačku dnevnog reda – izbor predsjednika na mandat od četiri godine – naveo je Nešić.

Da je razmišljao o ostavci na stranačke funkcije nije krio vršilac dužnosti zamjenika predsjednika Milan Radović. Kaže da mu se prvobitno nije dopala ideja da Skupština bude održana u tako kratkom roku – već za 30 dana.

– Bilo je nekog drugačijeg razmišljanja, međutim, na kraju smo usaglasili stavove. Sve odluke su donesene jednoglasno i nije bilo potrebe da se ja povučem iz ove situacije – rekao je on.

Vršilac dužnosti predsjednika stranke spekulacijama je nazvao informaciju da je donedavnom predsjedniku DNS-a Marku Paviću zabranjeno učestvovanje na sjednici.

– Gospodin Pavić je došao da nas pozdravi. To je i učinio i otišao kući. Očekujem da će biti prisutan na Skupštini i da će se obratiti. Ko može da zabrani nešto Paviću koji je stranku doveo na ovaj nivo, na ove visine koje će biti značajna baza novom rukovodstvu DNS-a? – rekao je Nešić.

Nešić je pojasnio da je uslov za predsjedničku kandidaturu podrška najmanje trećine gradskih i opštinskih odbora. Ne želi, kaže, da spekuliše koliko bi kandidata za predsjednika DNS-a moglo biti na izbornoj Skupštini.