Dodik: Aktivnosti Fonda solidarnosti – jedan od najvećih uspjeha Srpske

15
Foto: dodik.net

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je zahvaljujući Fondu solidarnosti omogućeno liječenje 500 djece u inostranstvu.

– To je jedan od najvećih uspjeha Republike Srpske, jer smo sistemski riješili jedno od najvažnijih pitanja – finansiranje liječenja i dijagnostike djece u inostranstvu – napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodik ističe da je sa direktoricom Jasminkom Vučković razgovarao o aktivnostima koje je Fond realizovao u proteklom periodu, kao i o daljim planovima.

– Upoznala me je da je do sada utrošeno 20 miliona maraka za liječenja djece, a posebno je važno da Fond snosi i putne i troškove smještaja pratilaca, jer znamo koliko su ti troškovi visoki za roditelje – dodaje Dodik.

Dodik ističe da je ovo uspjeh svih nas, te i pokazatelj da kada smo jedinstveni, možemo da učinimo dobre i plemenite stvari.

– Svi članovi našeg društva pokazali su humanost i potrebu da pomognu, tako što iz mjeseca u mjesec od ličnih primanja izdvajaju za liječenje djece u inostranstvu – zaključuje Dodik.