Dodik: Američke sankcije neopravdane i ne daju nikakve rezultate

10
Foto: Patria

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da SAD vodi hibridni rat protiv Srpske od kada postoji Srpska, te poručio da neopravdano uvedene sankcije pojedinim zvaničnicima i firmama ne daju nikakve rezultate.

– SAD to pogotovo rade nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma kada su isti dan krenuli da ruše taj sporazum na teret Srpske i srpskog naroda – rekao je Dodik danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Komentarišući sankcije koje su Sjedinjene Države uvele pojedinim zvaničnicima i firmama u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da zvaničnici u Srpskoj individualno nose sankcije kao svoj teret koji će iznijeti, kao što i firme koje su dobile sankcije nose taj teret.

– Nijedna firma nije ugašena, a mi pojedinci ćemo nositi to na način kako možemo. Ponašaćemo se zakonito i obavljati svoje dužnosti dok nas narod bira – istakao je Dodik.

On je rekao da su SAD neopravdano uvele sankcije, te da vrše neopravdano mimo zakona i procedura pritisak na bankarstvo, ističući da zvaničnici u Srpskoj razumiju banke i žele da očuvaju bankarstvo u Srpskoj.

Dodik kaže da sankcije ne daju nikakve rezultate, te da je još više uvjeren da Amerikanci nisu u pravu i da je sve urađeno zbog frustriranog američkog diplomate Majkla Marfija.

– Nismo mi krivi što gube sve ratove i partnere u Ukrajini i što bježe iz Avganistana. Oni hoće da mi prihvatamo kao istinu samo što oni govore. Ne, mi smo slobodan narod – poručio je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On je rekao da Republika Srpska nema ništa protiv SAD, dodajući da treba pogledati kako se SAD ponašaju prema Gazi i ostalima.