Dodik: Amerikancima veliki problem to što ATV nije nestala nakon sankcija

11
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Amerikancima veliki problem to što Alternativna televizija (ATV) nije nestala nakon što joj je ta zemlja uvela sankcije.

– Njihov najveći problem je što je ATV preživjela – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, navodeći da kolege nisu dale podršku novinarima ATV-a, jer se boje da će se to i njima desiti.

On je upitao kakva je to demokratija u kojoj se jedan čovjek miješa u unutrašnje stvari zemlje?

– Kaže ATV u sankcijama jer je bliska Miloradu Dodiku. Znate li vi koliko je meni ljudi ovdje blisko? Uzmite birački spisak pa pogledajte, 320.000 glasova, šta sad, je l` svi treba da dobiju sankcije, a ja prvi, zato što predvodim te ljude koji su mi dali podršku – upitao je Dodik.

On je upozorio da nikome u prilog ne ide, kako je rekao, prljava američka politika, kao i laži o tome da na ovim prostorima postoji maligni ruski uticaj.

– A američki ne postoji? Rigidni, maligni i svaki drugi uticaj? Ko hoće neka vjeruje da ne postoji, mi ne vjerujemo. Mislimo da američka politika vodi ka ukidanju Republike Srpske i našeg prava da postojimo – upozorio je Dodik.

On je pozvao narod da se zajednički bore za interese Republike Srpske.