Dodik: Apsolutno neprihvatljiva odluka CIK-a da SDS ne može da učestvuje na izborima

18
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Apsolutno je neprihvatljiva odluka CIK-a da SDS ne može da učestvuje na izborima i to je protivno svakom demokratskom principu i govori o tome šta je CIK – jedan monstrum koji je tamo izabran upravo pomoću glasova samog SDS-a, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom „Iks“ nalogu.

Dodik je poručio da je „zanimljivo da su i njihovi predstavnici koje su oni predložili u CIK podržali takvu odluku“.

– Da nisu, vjerovatno bi bilo korektno da napuste CIK. Očigledno je tu u pitanju neka druga igra, pokušaj da se sada okrive svi za takvo stanje u SDS-u, a koje su kreirali Amerikanci. I podanička pozicija SDS-a prema Amerikancima dovoljno govori o svemu. Sam pokušaj da napravimo izborni zakon Republike Srpske i činjenica da je on još uvijek u proceduri, govori koliko smo bili u pravu kada smo to radili. Ali politika SDS-a se svodi samo na politiku anti-Dodik, a ja nisam taj koji bi sada trebao ili mogao da učini bilo šta drugo osim da očekujem od njihovog predsjednika da zakaže sastanak svih političkih partija – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je „njegov prijedlog da se taj sastanak održi što je prije moguće i da se sve političke partije koje su se prijavile na izbore povuku i da se usmjere na donošenje zakona Republike Srpske o izborima i sprovedu ih po našim zakonima“.

– Tada će SDS imati priliku da učestvuje na izborima. Svako drugo ponašanje SDS-a je kukavičko i jadikovanje nad vlastitom nemoći i nesposobnostima. Još jednom ponavljam, očekujem da Miličević zakaže sastanak svih predsjednika političkih partija koje su se prijavile na izbore – naveo je Dodik.