Dodik: Banjaluka prepoznatljiv centar, nastaviće da se gradi

33
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem otvorio novoizgrađenu dionicu centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, rekao je da je realizovanje tog projekta velika pobjeda za mještane.

– Ovo je dokaz naše sposobnosti da gradimo u složenim uslovima zbog pojave virusa korona, i sprovodimo projekte koji rješavaju infrastrukturne i druge probleme – rekao je Dodik novinarima.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

On je rekao da je u Banjaluci u posljednjih 20 godina dosta učinjeno na planu infrastrukture, od rješavanja izgradnje istočnog i zapadnog tranzita i vodovoda, do gradnje pasarela i puteva u naseljima.

– To je rezultat rada Gradske uprave u sinergiji sa republičkim institucijama i mislim da to ljudi vide. Samo ako smo okupljeni i ako je stabilna gradska i republička vlast, možemo rješavati probleme i stići do svakog čovjeka u Republici Srpskoj – rekao je Dodik.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

On je naveo da će novi put povećati i sigurnost građana i školske djece i integrisati Šargovac u banjalučku urbanu cjelinu.

– Banjaluka je danas prepoznatljiva na široj mapi kao politički, finansijski, sportski centar. Banjaluka se gradi i to će nastaviti – rekao je Dodik koji je nakon otvaranja novog puta stigao da kratko popriča sa jednom majkom iz Šargovca i dariva njeno dijete.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Radojičić je naveo da je u Šargovcu kompletiran još jedan veliki i kompletan infrastrukturni projekat čija je ukupna vrijednost nešto veća od dva miliona KM.

– Sad je ovo jedan gradski kvart gdje se savremenim putem može doći do centra grada. Hvala vlastima Srpske koje su u prvoj fazi finansirale prvi dio ovog puta, a ove godine Grad je to nastavio. Radićemo slične projekte i u drugim velikim, novima naseljima – poručio je Radojičić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorili su danas novoizgrađenu dionicu centralne saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac u koju je uloženo 1,1 milion KM iz gradskog budžeta, a ukupna vrijednost projekta je veća od dva miliona KM.

Izgradnja ovog dijela puta u Šargovačkoj ulici počela je u martu.

Nova dionica Šargovačke ulice dugačka je oko 900 metara, a moderna saobraćajnica opremljena je kompletnom inFrastrukturom, sa pješačkim stazama.

Prošle godine urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz budžeta Republike Srpske izdvojeno milion KM.

Otvaranju puta su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske, predsjednik SPS-a Goran Selak, predstavnici političkih partija iz Srpske i brojni građani.