Dodik: Bećirović će zauvijek ostati zarobljen u tamnom vilajetu

13
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mu je veoma drago i djeluje optimistično da je Denis Bećirović rekao da će se zalagati za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, zasnovanu na činjenicama i argumentima.

– To je veliki napredak za njega ako zaista misli da postane ozbiljan političar. Prijatno sam iznenađen, jer je očito nešto i naučio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, iako ga stalno kritikuje, ali vidim da sada ponavlja njegove riječi o poštivanju međunarodnog prava – rekao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentarše izjavu Bećirovića da je Vučić, kako kaže, učesnik u „opsadi Sarajeva“ i da „on ne može nikome držati lekcije“, Dodik je rekao da je predsjednik Vučić bio u pravu kada je rekao da je Bećirović falsifikator, jer evo sam dokazuje da ponovo falsifikuje činjenice – Vučić nije ni mogao učestvovati u opsadi, kad je Sarajevo tokom građanskog rata bio podijeljen grad.

– Samo u jednoj izjavi sam sebe pobija. Prvo kaže zalagaće se za istinu zasnovanu na argumentima, a onda izmišlja i laže. To dovoljno govori da je riječ o podvojenoj ličnosti – naglasio je Dodik.

Dodik je ocijenio da se Bećiroviću očigledno dopalo što je pominjanjem Vučića skrenuo na sebe pažnju i zadobio publicitet kod svojih istomišljenika, pa sada pokušava još više da fascinira svoje malobrojno biračko tijelo zarad sticanja kojeg političkog poena.

– Bećirović nastavlja sa skupljanjem jeftinih političkih poena šireći mržnju među narodima u BiH i pokušavajući da naruši odnose sa Srbijom. Njegova populistička retorika samo će doprinijeti daljem rastu političkog rejtinga Aleksandra Vučića, dok će on zauvijek biti zarobljen u tamnom vilajetu i ostati provincijski političar u pokušaju – konstatovao je Dodik.