Dodik: Biće velika pobjeda kada prestanu miješanja u unutrašnje stvari

8
Foto: radiosarajevo.ba

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Sarajevu da će velika pobjeda za sve u BiH, i predstavnike Srba i Hrvata i Bošnjaka, biti kada se otklone od onih koji se miješaju u unutrašnje stvari.

– Nismo mi opterećeni kao što je (američki ambasador u BiH Majkl) Marfi, koji pokušava sve da „razvali“ – rekao je Dodik.

On je istakao da je da izvršni direktor za Evropu u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst rekla da se slaže sa svim onim što usaglase lideri, a onda Marfi u intervjuu kaže „to ne dolazi u obzir“.

Dodik je nakon sastanka predstavnika stranaka koje čine vlast na nivou BiH rekao na konferenciji za novinare da su imali kvalitetan razgovor koji može dati rezultate.

– Ovdje sam isključivo da se pokaže da mi možemo da uradimo ono što Evropa misli da treba i mi ćemo to uraditi. Na Evropi je da pokaže svoje lice i kaže tačan datum, a mi ćemo nastaviti da se pripremamo za to – poručio je Dodik.

On je naglasio da onda ima smisla i to što će ići u Rusiju i u Bjelorusiju, a kasnije i u Antaliju, gdje se početkom marta održava ekonomski forum na koji je pozvan, kao i predstavnici iz FBiH i Predsjedništvo BiH.

– Učestvovaću da vidim kako ovi veliki misle da riješe ovaj nered u svijetu – rekao je on.

Dodik je podsjetio da će Savjet EU, koji će odlučivati o statusu BiH, zasijedati 21. marta.

– Ima sasvim dovoljno vremena, ali je potrebno da idemo ranije i početkom marta ostavimo kredibilnim institucijama u Briselu dogovor, kako bi oni mogli obezbijediti prije Savjeta 21. marta atmosferu i ono što je potrebno – istakao je Dodik.