Dodik: Borbeni politički aktivizam ne smije da prestane

8
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Nišu da Srbi moraju da budu jedinstveni oko vlasti i svojih institucija, ali da borbeni politički aktivizam ne smije da prestane.

– Ne želimo nikome da uzmemo slobodu, naivno smo vjerovali kada smo oslobađali Balkan i davali slobodu drugim narodima misleći da će nam biti zahvalini, ali nam se vratilo na kraju prošlog vijeka na način da kažu da mi tlačimo – rekao je Dodik na centralnoj manifestaciji proslave Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Nišu.

Prema njegovim riječima, ko god je naišao uzeo je od Srba, koji su uvijek stajali pred velike, i kad su naišli Turci i Nijemci i NATO.

On je naglasio da Nijemci djeluju isto kao i kada je djelovao Kalaj u BiH kada su napadali u Prvom i Drugom svjetskom ratu i pobili više od pola srpske nacije.

– Koja god se žiška ovdje upali, upalili su je Nijemci i slični koji na ovim prostorima ne daju Srbima da ostvare ono što mi danas obilježavamo – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da danas uspijeva srpsko jedinstvo, a da druge veseli ako Srbi nisu jedinstveni.

– Želimo da sa drugima živimo u miru, svako ko je drugačiji dobro je došao da živi sa nama u miru, da s nama razvija ovo društvo – naglasio je Dodik.

On je naveo da borbeni politički aktivizam se smije da prestane i Srbi ne smiju da se odreknu sebe.

Dodik je ukazao da sa strane žele da razbiju srpsko nacionalno jedinstvo, žele da uskrate srpski nacionalni identitet u Srpskoj i da otmu Kosovo Srbiji, te smatraju da je to njihov pravo.

Dodik je ponovio da ne pripada bosanskim Srbima već jedinstvenom, nepokolebljivom srpskom narodu koji ovdje živi.

On je naveo da svjedoči da je predsjedik Aleksandar Vučić uspio da Srbiju pozicionira na pravo mjesto.

– Kad saberete, mislim da radimo najbolji posao ovdje – primijetio je Dodik.

Dodik je podsjetio da četvrti put obilježavaju ovaj datum, koji je bio inicijativa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kojem je za to zahvalio.